11 Ocak 2015 Pazar

lixil hakkında araştırma-1

Şu an japoncam çok iyi olmadığı için tam kavrayamadım ama Kengo Kuma zannettiğimden daha önemli bir isim olabilir bu yarışma için aşağıda Lixil hakkında bir takım önemli linkler bulacaksınız, anladığım kadarıyla her sene aynı bölgeye uygulama yapılıyor. Ve bu bölge bir experimental housing alanı olarak görülüyor. Linklerin içinde 3. lixilin son üçe kalan projeleri de var.

http://www.lixiljsfound.or.jp/category/1835702.html

Aradığımız her sorunun cevabı yukarıdaki linkte bence, iyi incelemek lazım

https://www.japlusu.com/news/type/Competition

Bu site japon arkiterası gibi bişey galiba

https://www.japlusu.com/news/harvard-university%E2%80%99s-horizon-house-wins-3rd-lixil-international-university-architectural

Bu da 3. lixil

The LIXIL* International University Architectural Competition is an international design competition for university research laboratories. Every year, universities from around the world are invited to participate in this site-specific competition. The site is Memu Meadows in Taiki-cho, Hokkaido, which is composed of experimental sustainable projects including MÊME by architect Kengo Kuma. 

2 yorum:

  1. yalnız seçilen projelerin birbrilerine benzerliği düşündürücü. mesela bu Harvard'ın birinci olduğunda Delft ve Singapur'un önerileri baya değişik eski seçilenlere göre ama yine hacimsel özellikleri geçen senekilere benzer bir proje olan Harvard seçilmiş. Tabi bu ilk bakıştaki yorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki jüri tarafından yüzey alanı/hacim göz önünde tutuluyordur, bu yüzden de küp ve küpe yakın formlar öne çıkıyor olabilir.. ama ben de katılıyorum dedğine

      Sil