24 Ocak 2015 Cumartesi

2013 Lixil Winner "Horizon House"



2013 kazananı isminden de anlaşılacağı gibi ufuk çizgisiyle manzarada süreklilik sağlama fikrini yapının içine sokan Harvard Üni. çıkışlı "Horizon House". 2013 konusu "Retreat in Nature" yani doğada inzivaya çekilmek olarak belirlenmiş. Günlük yaşamdan bağımsız inzivaya çekilmek için bir mekan tasarlamaları istenmiş.


Projenin konsepti, mekan içinde sürekli bir "iç peyzaj" yaratmaya dayanıyor. Bunu da çatı ve döşeme arasında açtıkları yarıkla 360 derecelik bir panorama yaratarak yapıyorlar. Hem bu bakış açısını yaratabilmek hem de zorlu kış şartları için yapı geri dönüştürülmüş lastikle ile yerden 1.5 metre yükseltilmiş.



7 yorum:

  1. Yapı biraz ruhsuz ve öyle heyecanlı bir pasif sistem de kullanmamışlar enerji için anladığım kadarıyla. Sistem kesiti de uygulama projesinde çizdiğimiz kesitler gelişmişliliğinde. Kesitin içinde de herhangi ilginç bir detay göremedim.

    YanıtlaSil
  2. oyleymis cidden , buyuk bir kutlenin kaldirilmis olmasi ve asagida sadece incecik tasiyicilari ve saydamligi gormek iyi duruyor. Onun disinda muhtemelen aktif sistemlere cok ihtiyaci olan bi proje. TIRT

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. hem dışarıdan hem içeriden manzarayı kesintiye uğratmaması fikri iyi gözüküyor ama bu başka şekilde de ele alınabilirmiş. horizon house akıllıca konulmuş bir isim, isim meselesi de önemli

    YanıtlaSil
  5. “HORIZON HOUSE” was designed around the theme of “RETREAT IN NATURE”. The design has highly praised not only for the sustainable design elements such as the system to lower the energy consumption of building materials and the raised floor in consideration of heavy snowfall, but also the 360 degrees panorama which provides a “RETREAT”. It was unanimously chosen by the judges in recognition of the fact that the people living in the house can choose the scenery to match their mood at the time.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.264756667004764.1073741835.149095881904177&type=3

      inşa edildikten sonraki fotoğrafları

      Sil
  6. http://www.lixiljsfound.or.jp/compe/HORIZEN_HOUSE_01.pdf

    iyi diyagramlar.

    YanıtlaSil