Öncelikle basit elektrikli sistemler yerleştirebileceğimizi unutmayın. küçük ampul/lazer/led serisi gibi. Ya da gopro büyüklüğünde hatta daha küçük hd kameralar yerleştirip kayıtları sonra başka mecralarda da kullanabiliriz. (iç mekan anlatımları). Ve tüm bunların kontrolünü birkaç tuşla bile interaktif hale getirebiliriz. Maketin belirli bir parçası hareket edebilir, dönebilir, (aklıma ne gelirse yazıyorum). işte içeriden ışık açılınca dış cepheye izdüşüm alınan teknik çizimler belirmeye başlar vb.
İkinci bir konu olarak son dönemde çok meşhur olan video-mapping işlerinin basit ama vurgulu bir örneğini maket üzerinde gerçekleştirmemiz mümkün. İstediğimiz tüm infografik görsellerini makete yansıtabiliriz. Bu videoda olduğu gibi :
Hatta çok daha büyük ölçekli bir makette de değişik duruyor:
Ya da bu yöntemlerle fake gölgeler yansıtabiliriz. (güneşin konumları). Ya da maketi yaşayan hale getirebiliriz. ( planda koşturan bir at, arabalar,insanlar,kuşlar). Şu videonun biraz ilerisinde bahsettiğim gölgeler var:
Sadece plan düzleminde olmadığımızı da unutmamak lazım tabi. Cephe görünüşlerinde çeşitli işler düşünülebilir. Ve hatta bunları birlikte kullanarak başka bir görsele referans verebiliriz. Mesela şu videoda plan düzleminde yer seçiyorsunuz karşıda render'ını görüyorsunuz gibi bir fikir var:
Bunları şimdiden yazıyorum çünkü tüm tasarım süreci, yapabileceklerimizi bilerek ilerlerse daha verimli sonuçlar verir. Hatta yapamayacaklarımızı da öğrenerek ilerlememiz gerekir. Tabi tüm bu maketin nası çalıştığını anlatan profesyonel bir videomuz olur. Hem maket dilini anlatan, hem de (varsa) interaktif ilişkiyi anlatan.. Hatta belki maketin basit diagramları bile olabilir videoyu destekleyen. Ayrıca tüm bunları büyük bir uğraş olarak görmemenizi rica edeceğim. Çünkü bahsettiğim yöntem; bu fikirler ardından gelişecek basit ama etkili çözümler. 6 kişi olmamızın verdiği avantaj da diğer gruplara nazaran daha çok işçilik üretebiliyor olmamız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder